..:My Calendar:..

" Bila mencari teman untuk mencapai kebahagiaan akhirat, perhatikan betul-betul urusan agamanya & bila mencari teman untuk keperluan dunia, maka perhatikanlah tentang kebaikan akhlaknya..."

" Selemah-lemah manusia adalah orang yang tidak boleh mencari sahabat dan orang yang lebih lemah dari itu adalah orang yang mensia-siakan sahabat yang dicari ... "

April 21, 2009

Kelas Fondant 1

Photobucket

19hb April, 2009..awal2 pagi lagi..saya uruskan Hani dan Kasih yang nak ke sekolah..Hani mcm biasa..ke sekolah dgn bas..8.30 pagi hantar Kasih..Pastu balik rumah..siapkan barang2 Danish..hantar rumah Kak Lela (thanks yer Kak Lela..tolong mengasuh gak walaupun ari cuti)..Pukul 10.30 pagi saya pun ke Sungai Dua..(di hantar hubby)..Dalam pukul 11.00 pagi kami singgah Sungai Petani sekejap (hubby jumpa kawan dia dan urusan keja)

Pukul 1.15 tgh hari sampai kat Sungai Dua..rugi la kalau tak p mkan kat Mee Udang...ermmm sedappp..

Lagi 5 minit pukul 2.00 ptg, saya pun menuju ke tempat yg hendak di tuju...Dah sampai kat depan masjid..saya pun phone Kak Ana..Kak Ana bgtau jalan nak ke rumah dia...tak la susah pun...hehheh

Masa sampai dah ada seorg student Kak Ana...Kak Akma dari Perak...walaupun dah berumur, tapi masih bersemangat nak belajar buat fondant dan gumpaste..Dalam 15 min kemudian Lina pun sampai..dari Langkawi..fuh!! Ingatkan saya la yang paling jauh...

Dan kelas kami pun bermula...


Ini ler..Kak Ana...cikgu kami hari tu..bertungkus lumus memberi tunjuk ajar cara2 nak membuat fondant dan gumpaste...


Ekekekkeke..tau apa nih?!!! Nih lah fondant yg telah diuli..uli dan uli dan uli...


Daun-daun dan bunga-bunga hasil kerja tanganku...


Akhirnya..tercapai juga hasratku untuk men'deco' cupcakes menggunakan fondant dan gumpaste...


Terima kasih banyak2 pada Kak Ana yang begitu sabar mengajar dan memberi tip2 yg berguna untuk men'deco'...seronok belajar hari tu..di tambah dengan cerita2 dan pengalaman2 dari Kak Akma dan Lina yg dikongsi semasa kelas dijalankan...Begitu asyik men'deco', kami semua tak sedar jam sudah menunjukkan pukul 7 mlm...kami pun bersiap-siap utk pulang...Terima kasih sekali lagi Kak Ana..insyaAllah kita akan bertemu lagi di kelas yang lain pulak...

Ermmm...tentu hairan kan kenapa entry kali nih..nama nya Kelas Fondant 1... jeng..jeng..jeng.. saya akan menghadiri satu lagi Kelas Fondant bulan May nih..tak sabar rasanya...


with love...

Photobucket

post signature


Photobucket

0 comments:

Post a Comment

..:My Lovely Biz:..

Daisypath Anniversary tickers
Related Posts with Thumbnails