..:My Calendar:..

" Bila mencari teman untuk mencapai kebahagiaan akhirat, perhatikan betul-betul urusan agamanya & bila mencari teman untuk keperluan dunia, maka perhatikanlah tentang kebaikan akhlaknya..."

" Selemah-lemah manusia adalah orang yang tidak boleh mencari sahabat dan orang yang lebih lemah dari itu adalah orang yang mensia-siakan sahabat yang dicari ... "

June 08, 2009

Cupcakes Hantaran Kahwin

Photobucket


Salam...

Alhamdulillah...akhirnya saya dapat order untuk Fondant dan Gumpaste...bila saya dpt call dari Makcik Liza(ibu sedara kepada kawan saya di Perlis)... Makcik Liza bgtau kawan dia nak order Cupcakes Fondant untuk hantaran...hati saya berbelah bg..antara nak terima atau tidak...Bila saya setuju...Kawan Makcik Liza bgtau nak corak Vantage...dan nak ambil 7hb Jun...

Nak siapkan cupcakes nih..mcm2 yg berlaku..heheeh...pahit manisnya saya lalui...

Mulanya saya call Rani..."Rani! Syima dpt order untuk fondant dan gumpaste...takutnya...kalau tak sure..Rani jer la amik order nih.."..nak tau apa jawab Rani "Dgr nih..dgr nih...syima kena buat jugak..kan dah belajar...bla..blaaa..blaa"...huhuhu Cikgu Rani dah berleter...hehhe jgn mare

Dua hari lepas tu saya call Kak Ana plak...benda yg sama jugak la saya bgtau Kak Ana.."Nih first orderkan...Syima kena buat..buat elok2 tau..Kak Ana tau syima bleh buat...bla..blaaa...blaa..."
Cikgu Ana plak berleter....ekekek..jgn amik ati tau..

Tapi...selepas saya bercakap dgn kedua-dua cikgu saya...saya rasa tenang sgt...Alhamdulillah..inilah hasilnya...dan saya harap cikgu2 saya pun gembira dgn hasil ini...

Walaupun cupcakes nih di'order' oleh En. Wan untuk anak saudaranya...saya dedicate hasil kerja saya ini khas untuk 'cikgu2' saya...

Chocolate Moist Cupcakes
Topping with Fondant + Gumpaste
16 pcs
M size


Terima kasih buat hubby dan anak2 yg menyokong...terima kasih juga buat Kak Milah yg saya anggap cikgu juga kerana sudi berkongsi tips2 yg amat bernilai...terima kasih Makcik Liza kerana dia lah saya dapat order nih..dan akhir sekali terima kasih untuk En. Wan kerana order cupcakes nih dan hari nih saya dpt panggilan dari En. Wan "Terima kasih Syima..cantik sgt..nnt bleh order lagi.."

Alhamdulillah...dan syukur pada Allah di atas apa yg diberikan Nya...Amin

Wsalam...


With love...


Photobucket



post signature



Photobucket

3 comments:

RaNi said...

satu permulaan yg dh cukup baik, kena sentiasa percaya pada diri sendiri, well done!!!!

Zurasyima Zahari said...

TQ Rani..Terima kasih byk2!!!...Jasa Rani akan syima ingat sampai bila2!!

Fadzilah Abdul Samad said...

congrats, u did well!

Post a Comment

..:My Lovely Biz:..

Daisypath Anniversary tickers
Related Posts with Thumbnails