..:My Calendar:..

" Bila mencari teman untuk mencapai kebahagiaan akhirat, perhatikan betul-betul urusan agamanya & bila mencari teman untuk keperluan dunia, maka perhatikanlah tentang kebaikan akhlaknya..."

" Selemah-lemah manusia adalah orang yang tidak boleh mencari sahabat dan orang yang lebih lemah dari itu adalah orang yang mensia-siakan sahabat yang dicari ... "

April 29, 2009

Bang Din Shoppe

Photobucket


Salam...

28hb April..Masa kat tempat kerja hubby call "Nih!! (Cam biasa la...kot la nak panggey sayang ka!! eekekekke) ...Buat la cupcakes yg simple2...Abang Din suwuh letak kat kedai dia...mana tau kot2 ada yg nak beli..kalau nak letak kena start ari Rabu, sbb org ramai start dari ari Rabu (mcm tu la plak)" Jadi tanpa berfikir panjang lagi...balik keja ja..teruih siapkan bahan2..bg si kecik tidoq...10mlm baru la mula buat...kak Hani dan Danish tidoq...yg tinggal si Kasih yg setia menemani sehingga ke pukul 1 pagi..Aduh!! Letih..tapi rasa enjoy sgt2...

Wokeh..byeeee...

Salam...

Photobucket

with love,

post signature




Photobucket

April 25, 2009

My Family

Photobucket

Salam...

Chocolate Moist Cake dan Cupcakes nih dibuat khas untuk seseorang...rasa seronok dan bangga sangat dapat buat sendiri..hasil air tangan sendiri untuk seseorang tu...sapa la lagi kalau bukan hubbyku (org dah pandai masak, dah tau buat kek.. ko cari perempuan len, siap ko!!!..ekekkeke)..Selamat Hari Lahir...Semoga di Panjangkan Umur dan Di Murahkan Rezeki...


Tapi sepanjang hari menyiapkan Chocolate Moist Cake dan Cupcakes..macam2 dugaan.. huh..anak2 yg dok mencuit itu dan ini...sabar ja lah...tapi sempat lagi p tgk wayang dulu.."Jangan Tegur" balik rumah sambung buat semula keja2 men'deco'...

wsalam...


with love,

Photobucket


post signature


Photobucket

April 21, 2009

Kelas Fondant 1

Photobucket

19hb April, 2009..awal2 pagi lagi..saya uruskan Hani dan Kasih yang nak ke sekolah..Hani mcm biasa..ke sekolah dgn bas..8.30 pagi hantar Kasih..Pastu balik rumah..siapkan barang2 Danish..hantar rumah Kak Lela (thanks yer Kak Lela..tolong mengasuh gak walaupun ari cuti)..Pukul 10.30 pagi saya pun ke Sungai Dua..(di hantar hubby)..Dalam pukul 11.00 pagi kami singgah Sungai Petani sekejap (hubby jumpa kawan dia dan urusan keja)

Pukul 1.15 tgh hari sampai kat Sungai Dua..rugi la kalau tak p mkan kat Mee Udang...ermmm sedappp..

Lagi 5 minit pukul 2.00 ptg, saya pun menuju ke tempat yg hendak di tuju...Dah sampai kat depan masjid..saya pun phone Kak Ana..Kak Ana bgtau jalan nak ke rumah dia...tak la susah pun...hehheh

Masa sampai dah ada seorg student Kak Ana...Kak Akma dari Perak...walaupun dah berumur, tapi masih bersemangat nak belajar buat fondant dan gumpaste..Dalam 15 min kemudian Lina pun sampai..dari Langkawi..fuh!! Ingatkan saya la yang paling jauh...

Dan kelas kami pun bermula...


Ini ler..Kak Ana...cikgu kami hari tu..bertungkus lumus memberi tunjuk ajar cara2 nak membuat fondant dan gumpaste...


Ekekekkeke..tau apa nih?!!! Nih lah fondant yg telah diuli..uli dan uli dan uli...


Daun-daun dan bunga-bunga hasil kerja tanganku...


Akhirnya..tercapai juga hasratku untuk men'deco' cupcakes menggunakan fondant dan gumpaste...


Terima kasih banyak2 pada Kak Ana yang begitu sabar mengajar dan memberi tip2 yg berguna untuk men'deco'...seronok belajar hari tu..di tambah dengan cerita2 dan pengalaman2 dari Kak Akma dan Lina yg dikongsi semasa kelas dijalankan...Begitu asyik men'deco', kami semua tak sedar jam sudah menunjukkan pukul 7 mlm...kami pun bersiap-siap utk pulang...Terima kasih sekali lagi Kak Ana..insyaAllah kita akan bertemu lagi di kelas yang lain pulak...

Ermmm...tentu hairan kan kenapa entry kali nih..nama nya Kelas Fondant 1... jeng..jeng..jeng.. saya akan menghadiri satu lagi Kelas Fondant bulan May nih..tak sabar rasanya...


with love...

Photobucket

post signature


Photobucket

April 15, 2009

Order Dari Pak Kie

Photobucket

Cheese Cake
1.5kg




Cheese Cake nih di'order' oleh Pakcik Marzuki (Pak Kie)...dia lah yg nak makan sgt cheese cake...tapi nak yg kosong jer...nak amik malam..buat hari keja...petang buat..tak sempat nak sejukkan cheese cake nih, ada rekahan skit (silap angkat..huhuhu)..mlm terus hantar...

Selamat Menjamu Selera yer Pak Kie...(huhuhu...takutnyer..orgnya peminat cheese cake)

with love...

Photobucket


post signature




Photobucket

Cheese Cake

Photobucket

Cheese Cake
1.5kg



Percubaan kali kedua..huhuhu..cheese cake kosong jer...cam biasa lah...adalah mangsa2 yang dipaksa merasanyer...

with love...

Photobucket



post signature




Photobucket

Blueberry Cheese Cake

Photobucket




Blueberry Cheese Cake
1.5kg



Pertama kali belajar buat Blueberry Cheese Cake...itu pun sbb ada org nak order...dah di bagitau tak belajar lagi...nak order gak...huhuhu..apa lagi..ke kedai kek, cari barang2 nak buat...terjumpa plak ngan Rani...hehehhe..tanya ler serba skit(Cikgu Rani..nnt kita nak p belajaq gak pasai cheese cake nih)...Ini lah hasilnya...tapi bukan untuk org yg nak order tu...untuk di cuba oleh 'mangsa2'ku...hubby, anak2 dan adik2 kat opis...ek'eleeh...korang memang suka jadi mangsa pun...wakakaka...


with love...

Photobucket


post signature


Photobucket

..:My Lovely Biz:..

Daisypath Anniversary tickers
Related Posts with Thumbnails