..:My Calendar:..

" Bila mencari teman untuk mencapai kebahagiaan akhirat, perhatikan betul-betul urusan agamanya & bila mencari teman untuk keperluan dunia, maka perhatikanlah tentang kebaikan akhlaknya..."

" Selemah-lemah manusia adalah orang yang tidak boleh mencari sahabat dan orang yang lebih lemah dari itu adalah orang yang mensia-siakan sahabat yang dicari ... "

May 31, 2009

Door Gift

Photobucket

Salam...

Saya dapat order nih pun melalui sms...Order kali nih dari Nurol...sebelum sambutan hari guru lagi nurol dah sms bgtau nak order cupcake untuk door gift...Kebetulan saya ada buat cupcakes untuk hari guru jadi saya minta nurol datang rumah tgk contoh seperti yg diingini...Seperti yg dijanjikan Nurol datang rumah pada 18hb ptg, orgnya lemah lembut..cakap pun perlahan saja...jadi contoh yg saya buat, saya berikan pada Nurol untuk dibawa pulang...lagi pun kata Nurol "Bleh bg mak saya tgk"...Alhamdulillah...selepas Nurol pulang..saya mendpt sms dari Nurol..."Cupcakes akak cute dan sedap.." Terima kasih Nurol!!

Mengikut perbincangan antara saya dan Nurol..inilah hasilnya...Bunga Rose warna Pink dan Purple...credit saya berikan pada sifu saya Rani kerana salah satu design bunga rose saya ambil dari design Rani.

Chocolate Moist Cupcakes
Topping with Buttercream
100 pcs
M size


Saya juga minta maaf pada Nurol kerana semasa datang ambil..Nurol terpaksa menunggu hampir 10 min kerana saya baru dok packing cuppies nih..gmbr pun amik kelam kabut...dan saya telah packing cuppies nih secara menyilang..huhuhuh saya tak sempat nak ambil gmbr...

Anyway...terima kasih Nurol di atas order nih dan 'ole-ole' untuk anak saya...Semoga kenduri yg akan diadakan di Penang berjalan lancar...Amin

Wsalam...


with love...

Photobucket


post signature



Photobucket

May 28, 2009

One Big Happy Family

Photobucket


Salam...

23hb Mei..lebih kurang pukul 10.30 pagi saya dpt sms dari Mona..nak order cupcakes 30+ menggunakan tema family...dan tulis "One Big Happy Family"...katanya nak mkn2 bersama family...erm..setelah beberapa kali sms dgn Mona..rupa2nya rumah family Mona dekat ja dgn rumah saya...dan Mona bersetuju untuk pick up cuppies nih ari Khamis jam 11 pagi di ofis saya (sorry yer kena amik kat ofis, keja dik)...

Lebih kurang pukul 12 tgh ari Mona datang ke ofis saya..nih la kali pertama saya lihat Mona...kecik molek orgnya, masih belajar dan sedang bercuti...adalah yg kami borak kan ..kebetulan Mona belajar di tempat yg sama dgn saya belajar dulu..

Apa2 pun thanks Mona atas order nih...Selamat Menjamu Selera dan Belajar Rajin2 yer...

Chocolate Moist Cupcakes
Topping with Buttercream + Ganache +
Jelly + Sugar Decoration
Family Theme
36 pcs (Paper Cup)
M size



* Saya bakar kek nih pukul 6.30 ptg..selesai dlm pukul 9 mlm..hantar order dari Bang Din(tak sempat nak amik gambar..punya kalut) dulu..p mkn ngan hubby dan anak2..balik umah tido awal..sbb nak bgn pukul 1 pagi nak topping cuppies Mona sambil tgk Man United lwn Barcelona...huhuhuh Man United kalah..wawawawa...paling sedih Hubbyku...dia dah tau esok sahih kena kutuk ngan kawan2 dia...


Wsalam...


with love...

Photobucket

post signature


Photobucket

May 27, 2009

Pot Luck Radio Amatur Alor Setar

Photobucket

Salam...

Hubby bgtau Geng2 Radio Amatur Alor Setar buat mkn2 dekat umah Pak Kie...pada 26hb ...konsep Pot Luck..sapa nak mai kena bawa mknan sendiri...dalam hati..dah agak dah, nih sahih nak suruh buat kek dah...selalu buat chocolate cake..jadi kali nih saya buat sponge cake pulak...

Tapi buat sponge cake nih menarik..kerana..merata saya call nak confirm.."Betul ka sponge cake cam nih..bla..blaa..blaa.."..Anyway thanks Rani dan Lina(Langkawi)..sudi berkongsi tip-tip yer...Heheheh kesian kat depa noh...kalau nampak no phone syima..mesti kata "Tpon dah budak nih"..ekekekkeke...lawak jer...tp korang mmg baik hati dan sgt2 membantu...

Vanilla Sponge Cake
Filing with Buttercream and Blueberry
Topping with Whipping Cream + Almond Flake +
Peach + Strawberry + Blueberry
1.5kg
size 8'



wsalam...


with love...

Photobucket

post signature


Photobucket

May 25, 2009

Terima Kasih Cikgu Zai

Photobucket

Salam...

Setelah selesai dgn order Erin dan Rina...saya siapkan order untuk Cikgu Zai...tapi bersama-sama order nih saya berikan cuppies 'TQ' untuk Cikgu Zai dan family kerana sentiasa memberi sokongan di atas bisnes saya nih...

Chocolate Moist Cupcakes
Topping with Buttercream + Sugar Decoration
30 pcs
M size



Terima kasih...Cikgu..

Wsalam...


with love...

Photobucket

post signature


Photobucket

Cupcakes Makan-makan

Photobucket

Salam...

Cupcakes kali nih order dari Rina untuk mkn2 dgn geng2 ofis bg merai salah seorg kawan ofisnya yg akan berpindah ke tempat baru..."Halo...nih dah hari Jumaat..nak amik esok???..weh..kalut ngan order lain nih.." Suka nya dgr jawapan dari Rina.."Ini lah namanya order adik beradik"...masa Rina order nih, dia bgtau nak 25 biji tapi nak asingkan 5 untuk adik kesayangannya yg baru balik dari UiTM Melaka..."Na...kalau kotak yg 25 tu nak asingkan 5..tak elok la...baik buat asing 5 tu.."

Jadi inilah hasilnya... Aka Cda...We Luv U.. (Rina minta tulis mcm nih...heheheh..mcm2!!)

Chocolate Moist Cupcake
Topping with Buttercream + Ganache +
Jelly + Strawberry + Sugar decoration
25 pcs
S size


Yang nih untuk adik Rina...yg sedang bercuti...belajaq elok dik Wan noh..nnt dah masuk TV jgn lupa kak syima yer...wakakakakka..

Chocolate Moist Cupcake
Topping with Buttercream + Ganache +
Jelly + Strawberry + Sugar decoration
5 pcs
S size

Hari Sabtu 23hb...cuppies nih diambil oleh kak milah (kawan ofis Rina) dan 2 org lagi kwn nya..Masa datang..banyak yg kami sembangkan..apa lagi mengenai kek lah...kak milah nih pun pandai buat kek dan selalu dpt order sekitar Perlis..Terima kasih ya kak milah sudi berkongsi idea..(setiap kali saya pandang kak milah..membuatkan saya mengingati seseorg yg amat saya sayangi)

Akhir sekali...Terima kasih buat Rina di atas order nih dan sokongan yang diberikan...Selamat Menjamu Selera dan nnt order lagi ya...hehhehe

Wsalam...


with love...

Photobucket


post signature




Photobucket

Dari Alor Setar Ke Butterworth

Photobucket

Salam...

Order kali nih dari Erin (geng ofis-ZICO Butterworth)...masa Erin datang ofis hari Rabu, 20hb..kami ada sembang2 mengenai kek..Erin bgtau nak order untuk birthday anaknya DAMIA..mula2 tu saya dah tolak sbb jauh nak hantaq...saya minta dia order sekitar Butterworth ja...tetiba hari Khamis, dia call "Kak syima, aku nak order jugak kat hang..aku ngan Ina dah tgk blog hang..aku nak mcm order Hari Guru dari Unit Pengawas tu...hang buat 2kg teruih..tulis nama anak aku..DAMIA"..saya bgtau dia saya ada order lain..jd mcm mana nak hantar??? "Takpa..hang kurier ja dgn bas..bg sampai pukul 3 ptg di Butterworth...weh aku bank in siap2 duit kat hang"...nih sorang lagi kalau cakap mcm bertih jagung...Ermmm..takpa2...saya bukan apa...takut masa hantar tu kek dlm keadaan 'sihat'..sampai satg lari rata strawberry..

Chocolate Moist Cake
Topping with Buttercream + Ganache +
Strawberry + Gumpaste
2kg
10' x 10'



Alhamdulillah...setelah siap saya hantar kek nih ke Shahab pukul 1.50 ptg..dan sampai di Butterworth pukul 3 ptg seperti yg dijanjikan...dan Erin bgtau kek dalam keadaan selamat cuma strawberry tercabut 1 jer...heheheh..

Anyway..Terima kasih byk2 Erin atas order nih...HAPPY BIRTHDAY DAMIA..semoga menjadi anak yg baik dan solehah (jgn potpet2 mcm mama tau...hehehhe...ekekkeke...jgn mare Erin)...Amin!!!

Wsalam...


with love...

Photobucket



post signature




Photobucket

Cikgu Sha..lagi dan lagi

Photobucket

Salam...

Order kali nih mcm biasa dari Cikgu Sha untuk anak2 muridnya...

Chocolate Moist Cupcakes
Topping with Buttercream + Choco Rice + Choco Roka
+ Choco Stick + Jelly + Sugar Decoration
32 pcs
M size



Wsalam

with love...

Photobucket


post signature


Photobucket

..:My Lovely Biz:..

Daisypath Anniversary tickers
Related Posts with Thumbnails