..:My Calendar:..

" Bila mencari teman untuk mencapai kebahagiaan akhirat, perhatikan betul-betul urusan agamanya & bila mencari teman untuk keperluan dunia, maka perhatikanlah tentang kebaikan akhlaknya..."

" Selemah-lemah manusia adalah orang yang tidak boleh mencari sahabat dan orang yang lebih lemah dari itu adalah orang yang mensia-siakan sahabat yang dicari ... "

June 29, 2009

Cheese Cake Lagi...

Photobucket


Salam...

Hari Sabtu yg lalu merupakan Hari Cheese Cake...kerana saya dpt 3 order untuk Cheese Cake.. Order kali nih dari Kak Faezah...order yg ketiga darinya...Kata Kak Faezah.."Kak nak order Cheese Cake...2 kali dah order Chocolate Moist Cake..kali nih anak kak nak Cheese Cake pulak"

Terima Kasih Kak Faezah diatas sokongan yg diberikan...

Cheese Cake
Filling with Chocolate
1 kg


Walaupun kak Faezah order Cheese Cake biasa..tp saya filling dgn Chocolate kerana anaknya mmg penggemar chocolate...terima kasih ya!!!

Wsalam...


with love...

Photobucket

post signature


Photobucket

Cheese Cake

Photobucket
Salam...

Boleh dikatakan..hujung minggu bersama Cheese Cake...saya dpt call dr Kak Long yg berada di Penang..nak datang rumah htr "pagar baby" hari Sabtu...jadi alang2 dah dtg katanya "Hang buatkan Cheese Cake yg biasanya untuk Kak Long dan satu lagi Chocolate Cheese Cake untuk kawan Kak Long"...

Walaupun Kak Long nak yg biasa ja...saya letakkan juga Blueberry atas Cheese Cake sebagai penyeri...sorry ek, banyak tu jer yg ada...hehehhe

Cheese Cake
Topping with Blueberry
1 kg


Chocolate Cheese Cake
Filling with Chocolate
Topping with Ganache
1 kg



Wokeh...Selamat Menjamu Selera...semoga Cheese Cake ini menepati citarasa yer...

Wsalam...


with love...

Photobucket

post signature


Photobucket

June 28, 2009

Kanak2 Ribena dari Peghelih..

Photobucket

Salam...

Tuan punya Chocolate Moist Cake nih adalah kanak2 Ribena dr Peghelih...hehhehe..kenapa saya panggil mereka Kanak2 Ribena...

1. Mereka adalah anak saudara saya yg tinggal di Perlis.
2. Buleh dikatakan setiap kali mereka call saya...mereka akan berlakon jd customer yg konon2nya nak order kek.. ( Tolong skit yer..suara tu dah dekat 20 tahun dok dgq...tak yah lah nak blakon noh)
3. Jarang saya tgk atau dgq anak2 saudara saya, baik anak2 abg saya atau anak2 kakak saya bersedih...depa nih gelak sepanjang masa...banyak mkn vitamin gelak kot...wakakakka

Yang meng'order' kek...kak long (Farhana) dan kak chik (Farahiyah..panggilan manja..Ayah)...nak mkn2 bersama keluarga sebelum mereka balik ke U masing2..

Chocolate Moist Cake
Topping with Ganache + Chocolate Rice
1 kg


Bersama-sama Chocolate Moist Cake nih, saya sertakan Brownies Almond Flake untuk family abg dan kakak saya..huhuhuhu...saya terlupa untuk ambil gmbr

Apa2 pun..saya nak ucapkan Terima Kasih kepada family abg saya (Abg Zul + Kak Ros) serta anak2, Kak Long (Farhana), Abg Ngah (Faris), Ayah (Farahiyah), Bang Tam (Faza), Bang Su (Fawwaz ), Cik Yang dan family kakak saya (Kak Edah + Abg Nazib) dan anak2, Abg Long (Khalis), Abg Teh ('Afif), Kak Yang ('Afiyah), Kak Su ('Atifah), Achik (Akif) di atas sokongan yg diberikan dan maksu doakan semua anak2 saudara maksu akan berjaya di dlm pelajaran..

Wsalam...


with love...

Photobucket



post signature




Photobucket

Alin...Jiranku

Photobucket

Salam...

Chocolate Moist Cake nih order dari Alin..jiran sebelah rumah...Alin baru pulang dari Sarawak...cuti belajar...Sengaja saya tulis Alin Darling (nama yg digunakan Alin dlm YMnya) sbbnya order nih dibuat melalui YM..dok sebelah umah pun bleh YM lagi...heheehe

Chocolate Moist Cake
Topping With Ganache + Chocolate Rice
1 kg

Ok...Selamat Menjamu Selera yer...nnt dah balik Sarawak jgn lupa kamik (betul ke???)

Wsalam...


with love...

Photobucket

post signature

Photobucket

June 24, 2009

Pot Luck Radio Amatur Alor Setar

Photobucket


Salam...

Hubby bgtau mlm 24hb Jun, ada Majlis Eyeball...dalam hati dah agak dah...kena buat kek la nih..Untuk kali nih saya buatkan Brownie Almond Flake untuk Majlis Eyeball Kelab Radio Amatur Alor Setar...asal Pot Luck ja..hubby bawa kek...hehehhe

Brownie Almond Flake
Filling with Almond Flake
Topping with Ganache + Chocolate Rice +
Sugar Decoration
10' x 10'


Okeh..untuk semua Ahli Kelab Radio Amatur Alor Setar...selamat menjamu selera yer...

Wsalam...


with love...

Photobucket



post signature




Photobucket

June 22, 2009

Abah...luv u so much..

Photobucket

Salam...

Seminggu yg lalu saya baru perasan ada email dari Nis(Johor)...cam mana la saya tak perasan..tu la banyak email x delete...hhehehehhe...mula Nis tanya mengenai cupcakes untuk door gift...kebetulan plak Hari Bapa pada 21hb Jun...jadi Nis minta saya buatkan cupcakes untuk abahnya...Nis minta saya buatkan 9 pcs sbb ari ahad tak ramai kat umah family Nis...Seperti yg dijanjikan cupcakes Happy Father's Day nih saya hantar ke rumah family Nis...

Mengikut perancangan saya dan Nis, saya akan hantar masa abah Nis ada di rumah (pukul 6, lepas balik keja)...Masa saya dapat sms dari Nis mengatakan abahnya berada di rumah..saya pun ke rumah Nis...disambut oleh ibu Nis sambil ketawa.."Ish!! Dia p mandi pulak dah"...hehhhehe...Takpe lah..janji abah tau anaknya sentiasa mengingatinya walaupun berjauhan..

Chocolate Moist Cake
Topping with Buttercream + Ganache
9 pcs
M size


Alhamdullillah...mlm tu jugak saya dapat sms dari Nis "Aah..dia suka, cantik dia kata"
Thanks yer..nnt order la lagi yer...

Wsalam..


with love...

Photobucket



post signature




Photobucket

Chocolate Moist Cake

Photobucket

Salam..

Chocolate Moist Cake nih di'order' kali kedua dari kak Faezah...katanya anak2 dia suka makan chocolate cake...okey...selamat menjamu selera yer...

Chocolate Moist Cake
Topping with Ganache + Chocolate Rice
1 kg


Wsalam...


with love...

Photobucket



post signature




Photobucket

..:My Lovely Biz:..

Daisypath Anniversary tickers
Related Posts with Thumbnails