..:My Calendar:..

" Bila mencari teman untuk mencapai kebahagiaan akhirat, perhatikan betul-betul urusan agamanya & bila mencari teman untuk keperluan dunia, maka perhatikanlah tentang kebaikan akhlaknya..."

" Selemah-lemah manusia adalah orang yang tidak boleh mencari sahabat dan orang yang lebih lemah dari itu adalah orang yang mensia-siakan sahabat yang dicari ... "

July 26, 2009

Muda Resort, Kedah

Photobucket

Salam...

Pada 23hb-24hb Julai 2009, Abah telah membawa anak2, menantu2 dan cucu2nya ke Majlis Reunion Geng2 Veteran yg diadakan di Muda Resort, Empangan Muda, Kedah...Abah suamiku mmg terkenal dgn sifat 'family'nya...bila ada majlis mcm nih..dah pasti lah diangkut semua sekali anak cucunya bg memeriahkan Majlis Reunion yg diadakan...lebih kurang 10 family yg hadir...jadi, atas permintaan abah "Syima buat la kek yg selalu syima buat tu..bleh mkn2 kat sana"...

Disebabkan itu saya terpaksa menolak order2 pada 23hb-25hb...dan saya sediakan sebiji chocolate moist cake dan cupcakes untuk meraikan Reunion Geng2 Abah...


Chocolate Moist Cake
Topping with Ganache + Strawberry + Grape
1.5kg
7"
Chocolate Moist Cupcakes
Topping with Buttercream
25 pcs
S size
Green Theme
Chocolate Moist Cupcakes
Topping with Buttercream
25 pcs
S size
Yellow Theme


Wsalam...


with love..

Photobucket


post signature



Photobucket

July 23, 2009

Cuppies Makan-makan

Photobucket


Salam...

Ina dari Wad Kanak-Kanak, Hospital Tuanku Fauziah, Kangar order cuppies nih untuk makan-makan selepas mesyuarat dgn kakitangan Wad Kanak-Kanak...masa order cuppies Ina bagitau..mcm mana pun tak kisah janji warnanya Merah dan Pink...

Chocolate Moist Cupcakes
Topping with Buttercream + Sugar Decorations
16 pcs
M size
Red & Pink Theme


Thanks Ina...selamat menjamu selera...


Wsalam...


with love..

Photobucket

post signature




Photobucket

July 15, 2009

Hari Anugerah Cemerlang

Photobucket

Salam...

Cuppies nih di'order' oleh Cikgu Sha untuk cenderamata kepada VIP bagi Hari Anugerah Cemerlang sekolahnya...asalnya Cikgu Sha request cuppies size M..tetapi memandangkan kotak yg disediakan sekolahnya besar...saya cadangkan size L...dan katanya kalau boleh nak lain skit..Memandangkan saya baru ja belajar membuat roses..apa tidaknya saya buatkan roses untuk cuppies kali nih...layannnnn...

Chocolate Moist Cupcakes
Topping with Buttercream
20 pcs
size L
Garden Theme


*Credit saya berikan pada:
  1. Rani - Kerana Rani sentiasa ada..bila2 masa saya perlukan dia..sentiasa memberikan tips yg berguna..
  2. Kak Ana - Kerana kelas Kak Ana baru2 nih la...saya dah tahu bagaimana nak membuat roses..walaupun tak berapa cun lagi...
  3. Lina - Kawan dimasa susah dan senang di dalam dunia kek nih...banyak juga tips2 yg kami kongsi bersama
Semoga rezeki anda bertiga akan bertambah-tambah...Amin!!!

Wsalam...


with love...

Photobucket

post signature



Photobucket

Order Kedua dr Bada

Photobucket


Salam...

Chocolate Moist Cake nih order kedua dari Bada... Sehari selepas birthday Shamir, Bada ada hantar sms..."Kak Syima..kek tu sedapppppp giler..sampai ramai org kempunan nak makan lagi. Nanti kita nak order lain laa utk makan. Tak puas makan. Huhuhu"...Alhamdullillah..Tq Bada...saya balas sms dia..."TQ2!!! Nnt kalau nak order lg...bgtau awal 2,3 ari ek"...Kemudian jwp nya.."Nanti nak order masa raya.."...tetiba tak sampai beberapa jam...

"Kak Syima..Rajin dak!! Nak order Chocolate Moist Cake biasa..nak amik esok gak...sbb nak bw p KL..."...Ya Allah!! Buat dah Bada nih...tak sampai hati lak nak tolak...kebetulan ada order lain sama...jadi, tak kempunan la Bada...hehhehe

Chocolate Moist Cake
Topping with Ganache + Chocolate Rice
1 kg
8"


*Terima kasih Bada di atas sokongan yg diberikan...


Wsalam...


with love...

Photobucket


post signature



Photobucket

July 13, 2009

Shamir's Birthday

Photobucket


Salam...


Kek nih di'order' oleh mama Shamir untuk Birthday Shamir yang ke 3...Bada nih roommate saya masa belajar kat ITM Segamat dulu...junior la...kecik ja org...setelah 10 tahun tak dengar khabar..rupanya dia pun dok kat Alor Staq jugak...sekarang anak dah 2..tapi orgnya tetap kecik jugak..hehhehe

Bada order dua jenis kek, satu chocolate moist cupcakes...topping dgn ganache kerana anak2nya tak berapa gemar buttercream...yg kedua nak Carrot Walnut Cake...tapi nak topping dgn Ganache..katanya "Yg nih tak payah boh gmbr karton sbb org besaq2 yg nak mkn"...ermmm...saya ikutkan saja..asalkan menepati dgn apa yg diminta Bada...

1. Carrot Walnut Cake
Topping with Ganache + Buttercream +
M&M Cholcolate
8"

2. Chocolate Moist Cupcake
Topping with Ganache + Buttercream +
Edible Image + M&M Chocolate
16 pcs
M size



Terima Kasih Bada...Selamat Menjamu Selera dan untuk Shamir...Happy Birthday...semoga besar nnt jadi anak yg soleh dan berjaya dunia dan akhirat yer...Amin!!


Wsalam...


with love...

Photobucket



post signature




Photobucket

July 12, 2009

Kelas Chocolate Rose Ganache

Photobucket

Salam...

Ini adalah kelas ke empat saya dalam dunia kek nih...dan kelas ke dua saya bersama Kak Ana...bukan saja untuk menambahkan ilmu... tapi jeles aih dok tgk kek Kak Ana bkilat dgn roses yg berketui-ketui tu..hehhehe..

Kelas kali nih riuh rendah dgn kehadiran 6 org student Kak Ana...Saya dr Alor Setar, Lina dr Langkawi, Kak Chaq dr Pengkalan Hulu (heheh...dekat nak balik baru tau Kak Chaq pun asal dr Kuala Kedah), Yati dr SP, Ain juga dr SP dan paling jauh Yati dr Kuala Lumpur...

Macam2 style student Kak Ana buat bg mendapatkan mood untuk membuat roses nih..hehhehe..ada yg buat roses sambil berdiri kat pintu dan mengadap sawah tepi umah Kak Ana...ada yg bhenti sekejap..mkn dan minum dulu air dan mkn yg disediakan oleh Tri, pembantu rumah Kak Ana yg baik hati tu...

Tapi..Alhamdulillah...akhirnya kami semua berjaya membuat Chocolate Roses Ganache nih dgn jayanya...

Inilah hasil kerja tanganku....

Dari mula sampai la ke peringkat akhir...buat sendiri tau...

Bersama-sama rakan2 dan hasil kerja tgn mereka...


Terima Kasih pada Kak Ana kerana meluangkan masa dan tenaga mengajar kelas nih..ilmu yg Kak Ana berikan akan saya guna di masa hadapan...

Terima Kasih juga pada hubby yg sentiasa memberi sokongan dan dorongan...hantar saya ke rumah Kak Ana...wlaupun saya boleh pergi sendiri tapi bila dihantar nih..rasa macam disayangi skit..ekkekkekek...tak lupa pada keluarga mertua (mak, abah dan Rina) yg dtg ke rumah tolong jaga anak2 saya...

Terima Kasih juga untuk Lina...kerana kami sentiasa berkongsi tip2 dalam dunia kek nih...

Akhir sekali untuk Kak Chaq, Ain SP, Yati SP dan Yati KL..terima kasih kerana anda semua telah menceriakan dan meriuh rendahkan kelas kek bersama Kak Ana..


Wsalam...


with love...

Photobucket



post signature




Photobucket

July 10, 2009

Carrot Walnut Cake & Cheese Cake For Kak Faezah

Photobucket

Salam...

Setelah saya siapkan order untuk Nurol...saya sediakan bahan2 untuk order dari Kak Faezah..customer saya yg memang aktif meng'order' dan penggemar kek...Kali nih Kak faezah order Cheese Cake mcm selalu dan Carrot Walnut Cake...

Masa saya jumpa Kak Faezah 3 ari lalu..."Nih Syima!..hang buat plak ciskek dan kek karot...anak kak nak makan pulak..kak nak amik Jumaat nih..bla..blaa"

Carrot Walnut Cake
Frosting with Cheese Cream
Filling with Walnut + Sultanas
1.5kg
8"

Cheese Cake
1.2 kg
8"


Terima kasih Kak Faezah...sokongan anda akan syima ingat sampai bila2...ermmm..hari Jumaat yg meletihkan bg saya yg bekerja dan membuat kek nih sebagai part time business..apa2 pun hobi dan business baru saya nih membuatkan saya rasa seronok dan tenang tanpa memikirkan masalah lain diluar sana...Alhamdulillah!!

Wsalam...


with love...

Photobucket

post signature


Photobucket

Majlis Bacaan Yassin

Photobucket

Salam...

Ermmm..baru nih dpt order dari Not..selang beberapa jam..Nurol, kakak Not pulak call order cupcakes untuk Majlis bacaan Yassin yg akan dibuat mlm Jumaat...Kata Nurol cupcakes nih diminta oleh mama Nurol..."Kalau bleh nak yg simple, tapi ada bunga2 kecik yg keras (gumpaste) skit..mesti pastel colour yer kak..lebih kurang mcm birthday mama ari tu"


Chocolate Moist Cupcakes
Topping with Buttercream + Gumpaste
Garden Theme
50 pcs
M Size


Terima kasih Nurol...di atas order nih sokongan yg diberikan...kalau nak order lg ..bgtau ek..;-)


Wsalam...



with love..

Photobucket

post signature


Photobucket

..:My Lovely Biz:..

Daisypath Anniversary tickers
Related Posts with Thumbnails