..:My Calendar:..

" Bila mencari teman untuk mencapai kebahagiaan akhirat, perhatikan betul-betul urusan agamanya & bila mencari teman untuk keperluan dunia, maka perhatikanlah tentang kebaikan akhlaknya..."

" Selemah-lemah manusia adalah orang yang tidak boleh mencari sahabat dan orang yang lebih lemah dari itu adalah orang yang mensia-siakan sahabat yang dicari ... "

August 23, 2009

Adila...Happy Birthday!!!

Photobucket

Salam...

Birthday Cake nih di order oleh Rizal, pelajar Kolej Polytech Mara Alor Setar...Katanya nak 1/2kg ja..surprise untuk girlfriend tersayang...nama Adila...siap bgtau saya girlfriend dia suka warna pink, hijau, biru dan putih...

Jadi bg merealisasikan impian Rizal...saya buatkan seperti mana yg dimintanya...corak mengikut pilihan saya.. cuma warna saja mengikut kesukaan girlfriendnya...

Chocolate Moist Cake
Topping With Buttercream
0.5 kg
6"

Wsalam...


with love...

Photobucket

post signature


Photobucket

Kak Faezah Lagiiii...

Photobucket

Salam...

Macam biasa...Cheese Cake nih order dari Kak Faezah..dah banyak hari dia order Cheese Cake nih...tapi disebabkan Kak Faezah menetapkan bila nak ambil, ikut bila saya kelapangan...jadi Cheese Cake nih saya berikan pada Kak Faezah sehari sebelum puasa...jangan mare yer...

Selamat Menyambut Ramadhan Kak Faezah...selamat menjamu selera yer..

Cheese Cake
1.2kg
8"

Wsalam...

with love...

Photobucket

post signature


Photobucket

Sambutan Ramadhan

Photobucket

Salam...

Bagi menyambut bulan Ramadhan yg mulia ini...saya menyediakan Blueberry Cheese Cake untuk makan-makan dgn geng2 ofis...

Selamat Menunaikan Ibadat Puasa untuk semua warga kerja Zamri Ibrahim & Co Alor Setar, Jitra, Kangar, Butterworth dan Johor Bahru...huhuhuhu nak bonus rayaaaaaa!!!

Blueberry Cheese Cake
1kg
7"

Wsalam..


with love...

Photobucket


post signature



Photobucket

Chocolate Moist Cake (Extra Moist)

Photobucket


Salam...

Chocolate Moist Cake nih order dari Puan Najdah...Puan Najdah dulu boss kat tempat saya kerja, sekarang dah balik bertugas di tempat baru di Perlis...minta saya buatkan Chocolate Moist Cake yg extra moist...ermmm..dah tau sgt, Pn Najdah nih penggemar chocolate..hehheh

Wokeh...selamat menjamu selera dan tq di atas order nih yer...dan sms yg diterima dari Puan Najdah..."Yummy.."(tersenyum panjang..)

Chocolate Moist Cake (Extra Moist)
Topping With Chocolate Ganache + Chocolate Rice
Filling With Chocolate Ganache
0.8 kg
7"

Wsalam...


with love..

Photobucket

post signature



Photobucket

Door Gift

Photobucket


Salam...

Cupcakes Door Gift nih di order oleh Siti untuk Majlis Perkahwinan pada 19hb Ogos baru-baru nih...disebabkan agak kalut dgn tempahan dan anak2 yg seorang demi seorang yg tidak berapa sihat..jadi baru hari nih saya berkesempatan untuk memasukkan entry nih...

Apa2 pun thanks yer Siti di atas order yg kedua nih...dan di atas sokongan anda terhadap business saya yer...

Chocolate Moist Cupcakes
Topping with Buttercream
50 pcs
M size
Flowers Theme

Wsalam...


With love...

Photobucket


post signature


Photobucket

August 21, 2009

..:Order Form:..

August 17, 2009

..:Happy Birthday Syifaa':..

Photobucket


Salam...

Chocolate Moist Cake nih di'order' oleh Khairul untuk anaknya Syifaa' yg menyambut birthday yg ke 2 pada 16hb Ogos...

Happy 2nd Birthday Syifaa'...Semoga ceria2 selalu, dimurahkan rezeki dan jadi anak yg baik yer...
Chocolate Moist Cake
Topping With Chocolate Ganache + Buttercream +

Sugar Decoration

Filling With Chocolate Ganache

1.2kg

7'


Wsalam...


with love...
Justify Full

Photobucket



post signature




Photobucket

August 15, 2009

..:Danish Is One:..

Photobucket


Salam...

Hari ini genap setahun umur Muhammad Danish Mikhail...anak lelaki saya..Happy Birthday...semoga dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki dan membesar lah sebagai seorang anak yg bertanggungjawab...Anak lelaki saya ini akan saya didik dari kecil bahawa dia mempunyai tanggungjawab yang besar di muka bumi Allah ini...Antaranya adalah menjadi hamba Allah yg soleh, pelindung kepada kaum wanita...kerana kekuatan fizikal yang Allah anugerahkan kepada nya sebagai lelaki. Saya juga akan memastikan dia sentiasa memastikan keselamatan ibu dan kakak-kakaknya...InsyaAllah!!!

Semoga sifat-sifat terpuji yang bakal disemai, akan menjadikan Muhammad Danish Mikhail seorang remaja seterusnya lelaki yang akan berada di hadapan membela wanita, tidak kira keluarga, saudara mara, sahabat atau ahli masyarakat yang lain..Amin!

Chocolate Moist Cake
Filling With Buttercream + Blueberry
Topping With Buttercream + Fondant
2kg
7'

Muhammad Danish Mikhail Nor Azhar
1 year


We love u so much....


Wsalam..


With Love...

Photobucket



post signature




Photobucket

August 10, 2009

Happy Birthday Boss!!!

Photobucket

Salam...

Macam-macam perasaan masa saya buatkan kek nih...seronok, takut, risau bercampur-campur..sebenarnya saya dah dpt order nih hampir 2 minggu yg lalu...Siti nih dulu berjiran dgn saya...minta saya buatkan kek untuk birthday boss nya.."Weh! Aku nak order kek untuk birthday boss aku...kalau boleh nak lukis org..lidi pun takpa..mcm dlm gambar nih..ala kartun2 pun takpa...blaa..bla..bla"...Ish cam mana nak lukis lidi nih...Siti bg saya gmbar boss dia dan staf2 sekali..Akhir sekali atas persetujuan antara saya dan Siti, saya gunakan fondant untuk merealisasikan impian mereka untuk boss tersayang...:-)

Chocolate Moist Cake
Topping with Chocolate Ganache +
Buttercream + Fondant
2.5 kg


Thanks Siti and the geng di atas order nih...semoga menepati apa yg dihajati...

En. Zaini...Selamat Hari Jadi!!!


Wsalam...


with love...

Photobucket

post signature


Photobucket

August 05, 2009

...Sample Biskut Raya...

Photobucket


...Salam...

....Order untuk Biskut Raya di buka....

London Almond 50 biji = RM22.00
Jejari Oat 50 biji = RM21.00
Sarang Burung 50 biji = RM21.00
Lazarose Cookies 50 biji = RM21.00
Tat Gulong 50 biji = RM21.00

Coconut Strawberry 50 biji = RM21.00
Chocolate Square 50 biji = RM20.00
Jalinan Keju 50 biji =RM21.00
Mocca Cookies 50 biji = RM20.00
White Chocolate = RM21.00

Biskut Snow Almond 50 biji = RM 21.00
Bomerang 50 biji = RM 21.00
Coconut Flake Cookies = RM 20.00
Almond Chocolate Rice = RM 20.00
Bitterballen = RM 20.00


Untuk keterangan lanjut @ order biskut raya...anda boleh email kan ke
zurasyima@yahoo.com
atau
012-4978120

Wsalam...


with love...

Photobucket



post signature




Photobucket

..:My Lovely Biz:..

Daisypath Anniversary tickers
Related Posts with Thumbnails