..:My Calendar:..

" Bila mencari teman untuk mencapai kebahagiaan akhirat, perhatikan betul-betul urusan agamanya & bila mencari teman untuk keperluan dunia, maka perhatikanlah tentang kebaikan akhlaknya..."

" Selemah-lemah manusia adalah orang yang tidak boleh mencari sahabat dan orang yang lebih lemah dari itu adalah orang yang mensia-siakan sahabat yang dicari ... "

October 30, 2009

..: HappY BirthDaY Rafiza & Mami:..

Photobucket

Wsalam...

Kek dan cupcake nih pun order dari regular customer saya, Rafiza... Kata Rafiza...ramai yang menyambut birthday pada bulan oktober dalam familynya...Kali nih Rafiza order Chocolate Moist Cake dan Orange Cupcakes untuk birthday Rafiza dan ibunya...

Thanks Rafiza... Happy Birthday untuk Rafiza dan Ibunya...Semoga dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki dan sentiasa ceria2 selalu...

Chocolate Moist Cake
Topping with Buttercream +

Str
awberry + Grape
1.8kg
8"

Orange Cupcakes
Topping with Buttercream +
Strawberry + Grape
16 pcs
S size


Wsalam...


with love...

Photobucket

post signature

Photobucket

..: Strawberry Cheese Cake:..

Photobucket

Wsalam...

Strawberry Cheese Cake order dari Hajar...jiran kat opis...Nak buat makan2 untuk family... Makan puas2 yer Hajar...nantikan Hajar nak kena pantang selama 2 bulan..hehheheh

Sehari selepas tu, saya terima sms dari Hajar...

"Salam ksyima, thnks kek sdp tau! Marin nk msg xdan. Hubby yg x brapa suka kek pn mkn byk..hehehe"

Terima Kasih banyak2 Hajar...jgn segan2 order lagi tau...

Cheese Cake
Topping With Strawberry Jem
1.5 kg
8"

Wsalam...


with love...

Photobucket

post signature


Photobucket

..:Cheese Cake Kak Faezah:..

Photobucket

Salam...

Alhamdullillah..Akhirnya, saya dapat jugak upload gmbr2 yang telah di'order'...tak faham dgn masalah m***s broadband yg tetiba slow sesangat, sampaikan nak ber'facebook' pun tak boleh, seminggu jiwa kacau...hehehhe...

Wokeh...ciskek kosong nih order yang entah ke berapa dari regular customer saya, Kak Faezah... TQ kak...Kak Faezah dan anaknya memang gemar sesangat dengan ciskek...

Cheese Cake
1.5kg
8"


Wsalam...


with love...

Photobucket



post signature




Photobucket

October 18, 2009

~Selamat Bertunang~

Photobucket

Salam...

Saya menerima email untuk buatkan cupcakes bertunang sebelum puasa yang lalu dari Izzati, tetiba selepas raya saya dapat lagi email dari Izzati...minta saya tukar...nak 2 bijik kek katanya...ermmm untuk dua2 pihak agaknya yer...

Izzati minta saya buatkan sebijik bentuk love dan sebijik lagi bulat...temanya merah putih dan pink putih...

Dua tiga kali beremail, rupa2nya Izzati nih kawan kepada anak sedara saya, kawan sekolah...Farhana nih anak kepada abang saya...Terima kasih yer buat promosi bisnes maksu nih yer...Bila difikir2kan...dah besaq rupanya anak sedara aku nih...kawan dia dah nak bertunang, bila la pulak kanak2 Ribena nih...heheheh..

Untuk Izzati dan pasangan Zam...Selamat Bertunang!!! Ceria2kan lah hubungan anda dengan kasih sayang yer...

Meh kita layan kek2 Izzati...

Chocolate Moist Cake
Topping with Buttercream
2 kg
Tema Merah Putih

Chocolate Moist Cake
Topping with Buttercream
2 kg
8"
Tema Pink Putih



Wsalam...


with love...

Photobucket

post signature


Photobucket

October 17, 2009

~Selamat Pengantin Baru~

Photobucket

Salam...

Minta maaf yer...saya sendiri tak tahu siapa nama Bakal Pengantin yang order kek nih...sbbnya ptg Jumaat yang lalu saya terima call dari Dinah, minta saya buatkan Kek Hantaran Kahwin...sebenarnya saya dah ada 2 biji kek untuk di siapkan...Dinah minta saya tolong jugak2, katanya bakal Pengantin dah order kat tempat lain...tp bila pg Jumaat nak ambil...tempat yang bakal Pengantin tu order tak buat disebabkan masalah kesihatan... Nak kahwin hari Sabtu...

Ish!!! Kesian pulak...saya cuba letakkan diri saya ditempatnya...Jadi saya terima dgn syarat...syarat2nya...biarlah rahsia!!! Hehheeh...Tak adalah...saya tak pernah meletakkan apa2 syarat untuk order kek dari saya...

Buat Pengantin Baru...Selamat Pengantin Baru dan semoga berbahagia sehingga ke anak cucu!!!

Chocolate Moist Cake
Topping with Buttercream + Sugar Decoration
1.5 kg
7" x 7"

Wsalam...


with love...

Photobucket

post signature


Photobucket

October 14, 2009

..:Mr DJ...Happy Birthday!!:..

Photobucket

Salam...

Sy dapat call dari Yati, dari Kuala Lumpur..minta sy buatkan kek untuk besday hubbynya...Kata Yati tempat keja hubbynya dekat ja dgn rumah saya...Rupa2nya hubby Yati keja RTM, Yati minta saya hantar antara pukul 6pg - 10 pg...Errrrmmm..sbbnya hubby Yati, on air masa tu...

Yati...Terima kasih bebanyak yer..Untuk penerima kek ini ...En Raja Azhar Lotfie aka Ice DJ, Happy Birthday...semoga happy2 selalu dan dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki...

Chocolate Moist Cake
Topping with Ganache + Buttercream
1 kg
7"

Wsalam...


with love...

Photobucket

post signature




Photobucket

October 13, 2009

..:Sambutan Aidilfitri:..

Photobucket

Salam...

Chocolate Moist Cake nih order dari Linda...kawan saya masa sama2 belajar kat UiTM dulu...sekarang Linda menjadi tenaga pengajar di slah sebuah pusat pengajian tinggi di Perlis... Linda order kek nih untuk meraikan sambutan Aidilfitri bersama student2 nya...

Terima kasih yer Linda di atas kepercayaan yang diberikan...Selamat Menjamu Selera dan Selamat Menyambut Aidilfitri...

Chocolate Moist Cake
Topping with Ganache + Chocolate Rice
1.8 kg
8"


**Sebelah malamnya saya terima SMS dari Linda "Salam, studnt aku kata kek sedap, thank u so much..." Alhamdullilah!!! Thanks ya Linda!!!

Wsalam...


with love...

Photobucket

post signature


Photobucket

..:My Lovely Biz:..

Daisypath Anniversary tickers
Related Posts with Thumbnails