..:My Calendar:..

" Bila mencari teman untuk mencapai kebahagiaan akhirat, perhatikan betul-betul urusan agamanya & bila mencari teman untuk keperluan dunia, maka perhatikanlah tentang kebaikan akhlaknya..."

" Selemah-lemah manusia adalah orang yang tidak boleh mencari sahabat dan orang yang lebih lemah dari itu adalah orang yang mensia-siakan sahabat yang dicari ... "

December 29, 2009

..:Penutup 2009?:..

Photobucket

Salam...

Terima kasih pada Ina kerana memberi kepercayaan kepada saya untuk merealisasikan impiannya...Kata Ina "Akak kena tolong saya, saya nak jenama2 yg terkenal mcm levis,toyota,alain delon,dunhill..(ade kisah sentimental value disebalik jenama2 tersebut)sy dh survey byk kdai cupcake tp dorg xnk buat.." Ok!!!..Meh sini akak buatkan...teruja betui masa buat cuppies nih...Terima sekali lagi untuk Kak Ct yg tak jemu2 melayan kerenah saya semasa order edible image...

Chocolate Moist Cake
Topping with Fondant + Edible Image
16 pcs
M size


Semasa Ina datang ambil..tak sempat sembang panjang.. maklumlah, tempat saya kerja nih susah sungguh nak cari parking...tapi 5 minit lepas tu saya dapat sms dari Ina.."Kak syima, tq tau..Ina suke sgt2, siap ade baju dan ksut lg" Tq yer Ina...happy2 selalu di samping org tersayang!!

Wsalam...

with love...

Photobucket
post signature

Photobucket

..:Thanks Amy:..

Photobucket

Salam...

Alhamdullilah!!! Syukur pada Allah...Ini adalah wedding cake kedua saya..saya berjaya memenuhi impian Amy untuk diberikan kek kahwin kepada adiknya, Zaida & Shahrul...Amy minta saya buatkan warna purple putih...

Minta maaf la..tak dpt hadir Majlis Perkahwinan Zaida dan Sharul kerana selepas hantar kek nih..terpaksa bergegas balik sbbnya sebelah rumah saya pun ada Majlis Perkahwinan..

Terima Kasih Amy...Untuk Zaida dan Sharul...Selamat Pengantin Baru...semoga kekal sehingga ke anak cucu...Amin!!!

Chocolate Moist Cake
Topping with Buttercream
2 kg + 3.5 kg
7' + 10'

Wsalam...

with love...

Photobucket

post signature

Photobucket

..:Sweet 22 - Yanie & Farah:..

Photobucket

Salam...

Second order dari Yanie...kali nih untuk besday sendiri dan kawan baiknya Farah...Yanie minat sungguh dengan edible image (Thanks Kak Ct..senang berurusan dgn akak)...Nih lah gmbr Yanie dan Farah..comel sesangat!!! pssss...tgk life lagi comel dan cute (wakakak...ada yg risau satg..)

Buat Yanie dan Farah..Happy Birthday...ceria2 selalu yer...


Chocolate Moist Cake
Topping with Chocolate Ganache +
Buttercream + Edible Image
1.5 kg
7'

Wsalam...

with love...

Photobucket

post signature
Photobucket

..:Doorgift - Kak Masyitah:..

Photobucket

Salam...

Cuppies doorgift nih order tergempaq...heheh...punya la kalut dgn kek, sampai lupa jiran sebelah rumah nak kenduri...hehehhe, last minute kak masyitah minta saya buatkan cuppies untuk doorgift..tak sampai hati nak tolak...

Chocolate Moist Cupcakes
Topping with Buttercream
100 pcs
M size


Wsalam...

with love...


post signature
Photobucket

..:Kek Bertunang + Kek Besday:..

Photobucket

Salam...

Dua bijik kek Siti order untuk dibawa balik ke Tapah, Perak...satu untuk Majlis Bertunang adiknya, Hidayah dgn Hashim...satu lagi untuk anak lelakinya Luqman yg kebetulan menyambut besday...jadi alang2 tu celebrate la sekali kan...

Thanks Siti...Selamat Bertunang Untuk Hidayah dan Hashim dan Happy 4th Birthday buat Luqman...

Chocolate Moist Cake
Topping with Buttercream
1 kg
6'
Chocolate Moist Cake
Topping with Chocolate Ganache +
Sugar Decorations
1.5 kg
7' x 7'

Wsalam...

with love...

Photobucket

post signature

Photobucket

December 28, 2009

..:Kasihkanda & Sayangdinda:..

Photobucket

Salam...

Saya terima call dari Ain, minta saya buatkan kek hantaran bertunang untuk kedua-dua pihak, temanya pink dan purple...sebelah malamnya pada hari yg sama Ain sms saya minta saya tukarkan nama Ain dan pasangannya kepada Sayangdinda dan Kasihkanda...Aduhai!!! Romantiknyer...

Selamat Bertunang Ain dan pasangannya...Semoga berbahagia selalu dan ksyima doakan sehingga ke jinjang pelamin yer..

Hantaran dari pihak perempuan

Chocolate Moist Cake
Topping with Buttercream
1.5 kg
7 '

Hantaran dari pihak lelaki

Chocolate Moist Cake
Topping with Buttercream
1.5 kg
7'


Wsalam...

with love...

Photobucket

post signature

Photobucket

December 22, 2009

..:Strawberry Oh! Strawberry:..

Photobucket

Salam...

Ciskek nih order dari Syida...Syida nak ciskek kosong tapi topping dengan buah strawberry.."Nak buah strawberry banyak2..anak2 suka makan buah strawberry"...Mungkin bukan rezeki Syida dan anak2nya...dua hari saya berulang ke TESCO, mencari buah tu...p mlm, depa kata mai esok pg..ish p esok pagi pun tak dak...p petang pun tak dak..."Tak dak stok la kak!! Saya p cari dah kat belakang..tak mai2 pun buah tu.." Hayyoh!!!!!...En Hubby siap kata "Tu la smlm depa suruh mai pg2..masa Tesco baru nak buka"...Ish!!! Ada yg makan anggur ngan buah kiwi satg...Tak kan satu alor setar mai Tesco pg2 nak beli strawberry kot!!...Ekekkekee

Last sekali saya bgtau Syida..saya nak boh strawberry dalam tin..Syida kata boleh jer, janji strawberry...thanks Syida...next time...kita cari sampai boleh buah strawberry noh!!!

Cheese Cake
Topping with Strawberry (tin punya noh)
1.5kg

*Walaupun keletihan minggu nih...tapi sms dari Syida buat saya tersenyum dan hilang rasa letih 2,3 hari sebelum nih..walaupun strawberry tin, ciskek tu hanya sempat 'melihat dunia' beberapa jam ja...kata Syida, satu family suka... malam tu jugak licin...

Wsalam...

with love...

Photobucket

post signature

Photobucket

December 21, 2009

..:Cuppies + Muffin:..

Photobucket

Salam...

Mila minta saya buatkan cuppies untuk hantaran kahwin dan muffin...Untuk cuppies, Mila minta saya buatkan roses warna warni, nak ada merah, kuning dan saya masuk kan warna pink juga bagi memeriahkan cuppies nih...

Untuk muffin pulak Mila nak perasa blueberry...aduhh!!! satu rumah bau wangi bila muffin tu tgh masak...tercabar betui!!! Rasa mcam nak ngap ja bila dah masak...hehheh

Thanks Mila dan Selamat Pengantin Baru yer...semoga berkekalan sehingga ke anak cucu...

Chocolate Moist Cupcakes
Topping with Fondant + Gumpaste
9 pcs
M size

Blueberry Muffin
16 pcs
M size

Wsalam...

with love...

Photobucket

post signature

Photobucket

..:My Lovely Biz:..

Daisypath Anniversary tickers
Related Posts with Thumbnails