..:My Calendar:..

" Bila mencari teman untuk mencapai kebahagiaan akhirat, perhatikan betul-betul urusan agamanya & bila mencari teman untuk keperluan dunia, maka perhatikanlah tentang kebaikan akhlaknya..."

" Selemah-lemah manusia adalah orang yang tidak boleh mencari sahabat dan orang yang lebih lemah dari itu adalah orang yang mensia-siakan sahabat yang dicari ... "

January 22, 2010

..;Roses untuk semua:..

Photobucket

Salam

Entry nih khas buat semua...ada yang menghantar email minta saya tunjukkan cara2 hendak membuat roses menggunakan buttercream, saya masih memikirkan...bila June meninggalkan message di shoutmix saya, saya terpanggil untuk berkongsi dengan anda semua...kerana saya terfikir apa salahnya ilmu yang saya ada ini dikongsi, supaya apa yang saya pelajari lebih diberkati dan redhaiNya.. Tapi untuk mengadakan kelas..berikan saya masa kerana saya perlu lebih bersedia dari segi fizikal dan mental..keselesaan mereka yang ingin belajar dengan saya lebih penting, supaya apa yang mereka perolehi setimpal dengan apa yang akan mereka laburkan..

Jadi...mari kita layan gmbar dibawah ini...


Align Center
Roses menggunakan kon

1. Buatkan kudup tghnya...saya lebih selesa memulakan dari kiri ke kanan dan pusing kon mengikut jam..(ikut keselesaan tgn anda yer)

2. Lapisan kedua, buatkan 3 kelopak..pergerakan tangan seperti membuat huruf 'n'..

3. Lapisan ketiga, buatkan 5 kelopak..pergerakan tangan masih sama..

4. Lapisan keempat, buatkan 7 kelopak...masih pergerakan tangan seperti membuat huruf 'n'

5. Bersedia untuk memindahkan roses ini ke atas kek...Roses tanpa kon

1. Buatkan kudup tghnya...saya lebih selesa terus membuat kudup (anda juga boleh menggunakan buttercream untuk membuat bentuk kon) dan memulakan dari kiri ke kanan dan pusing tapak (org panggil apa yer benda besi nih) juga mengikut jam..

2. Lapisan kedua, buatkan 3 kelopak..pergerakan tangan seperti membuat huruf 'n'..

3. Lapisan ketiga, buatkan 5 kelopak..pergerakan tangan masih sama..

4. Lapisan keempat, buatkan 7 kelopak...masih pergerakan tangan seperti membuat huruf 'n'

5. Gunakan gunting kecil untuk memindahkan roses yang telah siap ke atas kek...hati2 yer...

Selamat Mencuba...saya memohon maaf yer sekiranya penerangan yang diberikan kurang memuaskan..

Wsalam...

with love..

Photobucket

post signature

Photobucket

4 comments:

ladyila said...

semoga ilmu yg syima bagi dapat membantu org yg memerlukan..juga moga2 lepas nih rezeki syima makin bertambah...amin..selamat maju jaya frenzzzz....

Syima Zahari said...

Insyallah Ila...semoga info ini berguna untuk kawan2 yg memerlukannya...diharap kita semua akan mendapat rezeki yang bertambah2..
All The Best Ila...Tenkiuuuuuu...

CHOMEL CUPCAKES said...

memang tak dapat dinafikan..roses Syima semua cantik2 and very lively..thanks for sharing..semoga ilmu Syima makin bertambah dan diberkati Allah..

Syima Zahari said...

Thanks Zu...Insyallah kita sama2 doakan semoga sentiasa diberkati Allah dan mendapat rezeki dari Nya.. Tapi tak leh lawan Brownie Zu yg buat org terliuq ja...:-)

Post a Comment

..:My Lovely Biz:..

Daisypath Anniversary tickers
Related Posts with Thumbnails