..:My Calendar:..

" Bila mencari teman untuk mencapai kebahagiaan akhirat, perhatikan betul-betul urusan agamanya & bila mencari teman untuk keperluan dunia, maka perhatikanlah tentang kebaikan akhlaknya..."

" Selemah-lemah manusia adalah orang yang tidak boleh mencari sahabat dan orang yang lebih lemah dari itu adalah orang yang mensia-siakan sahabat yang dicari ... "

February 24, 2010

..:Kek Hari Jadiku?????:..

Photobucket

Salam...

Saya mengambil masa...nak upload kek nih...kerana asalnya kek nih bukan milik saya...mcm2 perasaan ada...jadi saya biarkan perasaan itu berlalu supaya apa yang akan saya coretkan di sini bukan dari hati yang beremosi tapi secara rasional...

Saya terima email dari seseorang, nak tempah kek untuk kakaknya (ya la kot ..malas dah nak tgk email tu..)...bukan itu saja...panggilan phone pun saya terima, sms pun terima..mms contoh gambar lagi..tarikh yg ditetapkan 14hb Februari...

Setelah siap...saya pun sms...sehingga ke petang sms tak berbalas, panggilan dari saya pun tak berjawab...Bila jam sudah menunjukkan pukul 10 mlm...dalam hati saya terdetik "Tak datang lah nih" Saya tak marah..sekiranya beralasan...tapi saya agak terkilan dengan caranya...

Bila saya cerita pada sesiapa pun...soalan pertama mereka "Ambik deposit tak?"...Mungkin itu lah kesilapan/kelemahan saya...Tapi saya mempunyai alasan saya kenapa saya tak pernah ambil deposit kecuali customer saya sendiri yang nak bayar dulu...Selalunya saya akan kata " Nak bayar dulu pun boleh, nak bayar masa ambil pun boleh"...sebabnya, saya rasa biarlah saya dekat dihati customer saya...bab makanan nih..tak kan kita nak menipukan...Maaf la sekiranya selepas ini saya terpaksa minta deposit...dan untuk rakan bakers...berhati2 ya...kerana saya dah merasainya..

Maka keesokan harinya jadi la kek nih sebagai kek besday saya...saya tambah lah deco skit2...hehhe...


Wsalam

With Love...

Photobucket

post signature

Photobucket

12 comments:

Fiza Nordin said...

mmg amat menyakitkan biler kite ditipu demikian.syima cuba bersikap baik budi tapi orang pula mengambil kesempatan atas kebaikkan itu.takpelah...mgkin ada hikmah di sebaliknya.juga jadi pengajaran bukan sj utk syima tp juga utk bakers lain...begitu juga saya...

alhamdulillah saya tak pernah pula melalui situasi & keadaan mcm ni...mgkn sbb sy selalu ambil deposit dulu & the reason sy ambil deposit pun adalah untuk mengelakkan perkara2 seumpama ini berlaku...biler kite dah ambil duit orang, kenelah pulak kite komited dgn tanggungjawab yg telah diberikan...

a'way,hepy belated birthday tuk syima yek...

NisS^ImmEr said...

sabaq la kak syima. mmg manusia ni mcm2 jenis pun ade. ape pun happy birthday. harap dpt jumpa lagi masa kenduri kak nani nnt k

Anonymous said...

sabaq byk2 ya...mmg ada yg mcm tu tapi...yg lain2 tetap sokong. maybe kek tu bkn rezeki kita nak dpt duit dia. from: rafiza

Syima Zahari said...

Fiza...

Terima kasih Fiza...itu lah...syima jadikan pengajaran dan pengalaman...ramai jugak yg selalu kena macam nih...niat kita...nak memberi keselesaan pada customer..jadik mcm nih...

tapi tak kisah lah...sebab tak nak kerana seorg rosak pulak susu sebelanga...hehheheh

Anyway...customer syima yg lain mmg the best...love u all!!

Syima Zahari said...

Niss...

Tq Niss...a'ah, rambut ja hitam kan...tudung lain2 warna..hehhehe..nnt kita jumpa lak 13/3 nih yer..

Syima Zahari said...

Anonymous(Fiza)....

Kita mmg penyabar orgnya..hehheh, itu lah...dah jadi rezeki kami sekeluarga...Thanks yer kerana sentiasa menyokong...

queenbee said...

Oh so sorry tentang kejadian tu tapi kek tu nampak so sweet(bukan manis) and lovely kalo I nampak dari awal dah beli fr Syima...happy birthday wow lahir pada 13 Feb ya?

diana's delight said...

salam...sabar syima. diana pun pernah jd cam tu tapi nasib baik masa tu dia order sweet bun je. tak lah ralat sgt. biasanya utk kek mesti kena ambil deposit, utk elakkan perkara gini lah. jadikan pengajaran ye. ada hikmah disebalik kejadian itu. apapun hepy belated besday utk syima...

the author said...

salam syima,
saya peminat blog syima.sian syima.kdg2 customer tatau betapa kita all out buat kek depa. depa buat hal tak dtg amek.kita bukan bukak kedai.kita ni homemade. harap syima bersabar ya. salam perkenalan.
-najah-
http://najahbakery.blogspot.com

Syima Zahari said...

Thanks Miss Tina...nmpak sweet yer..heheh, mmg la Miss Tina..I buat dari hati tau...heheh.

Anyway Thanks for the birthday wishes.. besday I 1st February..:-)

Syima Zahari said...

Wsalam Diana...

Itu la kan...lepas nih sure la kena amik deposit..nak2 kalau fondant...hehehhe, mungkin ada hikmahnya...

terima kasih yer untuk besday wishes tu..dah ramai lak yg tau besday syima..hehheh

Syima Zahari said...

Wsalam Najah..

Thanks Najah..betul tu..kita buat dari rumah, bila ada order kita buat...tidoq tak lena, hanya 'kita2' saja yang tau kan...takpa..kita jadikan pengalaman dan pengajaran...salam perkenalan juga buat najah...lepas dah dapat baby nih sure kek2 najah lagi superb!!!..Suka tgk roses dari chocolate tu..hehhehe

Post a Comment

..:My Lovely Biz:..

Daisypath Anniversary tickers
Related Posts with Thumbnails