..:My Calendar:..

" Bila mencari teman untuk mencapai kebahagiaan akhirat, perhatikan betul-betul urusan agamanya & bila mencari teman untuk keperluan dunia, maka perhatikanlah tentang kebaikan akhlaknya..."

" Selemah-lemah manusia adalah orang yang tidak boleh mencari sahabat dan orang yang lebih lemah dari itu adalah orang yang mensia-siakan sahabat yang dicari ... "

January 30, 2010

..:Wahida & Nicko Part 01:..

Photobucket

Salam...

Order dari Wahida untuk majlis pertunangannya....Order Part 01...Blueberry Cheese Cake 2 bijik, dan Plain Cheese Cake sebijik...Nak buat hantaran yer Wahida...mengambil order Wahida bermakna saya terpaksa menolak jika ada tempahan lain yang masuk.....


Wsalam...

With Love...

Photobucket

post signature

Photobucket

..:Happy 23rd Birthday:..

Photobucket

Salam...

Order dari Miss Tina Ooi, Pensyarah di Institut Perguruan Darul Aman.. untuk pelajar2nya yang menyambut besday dari bulan November hingga February...First time sembang dgn Miss Tina...saya ingat melayu..dari cara cakap..fasih sungguh...

Thanks ya Miss Tina...dan saya terima sms dari Miss Tina "Student i suka, tp icing agak manis"..hoho...no problem..nanti next time kita kurang gula kat icing tu yer...:-)

Chocolate Moist Cupcakes
Topping with Buttercream
25 pcs
S size

Wsalam...

With Love...

Photobucket

post signature
Photobucket

January 27, 2010

..:Happy Birthday Boss:..

Photobucket

Salam...

Wahhh! Roses hitam putih...request dari opismate (termasuk saya..hehe) untuk bos yang menyambut besdaynya pada 26hb January...Sure lah kena hitam putih..dah mmg kerjanya me'wajib'kan Cik Hajar memakai warna tu...hehehe...nih!!! nak puji skit nih..Orgnya mmg baik, sporting...bab2 lawak nih tak payah cerita lah...memang kelakar...

Cik Hajar nih tak kahwin lagi tau...muda lagi...so..ada berani ka??? Hantar resume yer...hik..hik..

Happy Birthday Cik Hajar...dari kami..ksyima, yus, yah & hafiz..

Chocolate Moist Cupcakes
Topping with Buttercream
9 pcs
L size
Black & White Theme

Wsalam...

with love...

Photobucket

post signature

Photobucket

January 24, 2010

..:Makkk!!! Happy Birthday!!:..

Photobucket

Salam...

Order yang ke 3 dari Yanie...dari terima order, buatkan kek nih, terima payment dan delivery kek nih...happy ja saya..sbbnya budak banyak akai (akai jenuh..hik..hik) nih mmg buat saya ketawa ja...Lawak2..orgnya ceria memanjang...

Hari tu hantar burung merpati, dan dia pun dah terima burung helang dari yg tersayang..kali nih Yanie bgtau mak dia..ada kawan nak hantar buku lak...bila bg ja kek nih, mak Yanie kata "Ish2 budak nih mohong sungguh!!" tapi sambil ketawa dan tersipu2...Ada ka mak Yanie tanya "Kawan masa belajaq ka?"..."Eh!! Dak2...dia selalu order kek kat saya"..Aiks!! Nampak muda lagi aku ghupanya (sorry la nak perasan skit)...hik..hik..hik

Anyway thanks Yanie...senang berurusan dgn Yanie...mmg baik hati org (wah puji lagik)...bukan apa besday mak, besday tersayang, besday kawan pun dia sentiasa ingat...

Chocolate Moist Cake
Topping with Buttercream
1.2 kg
7"
English Garden Theme

Wsalam...

with love...

Photobucket

post signature

Photobucket

..:Happy 2nd Anniversary:..

Photobucket

Salam...

Cuppies Anniversary order dari Mai...Mai nak tema cinta2, sweet2 gitu...So bg menghidup aura cinta dan sweet nih...saya gabungkan warna merah dan pink, selit2 skit putih bersih nih dan hijau...

Happy Anniversary untuk Mai dan pasangan...happy2 selalu dan semoga berkekalan sehingga ke akhir hayat...

Thank you so much...jumpa lagi untuk next order ya..:-)

Chocolate Moist Cupcakes
Topping with Buttercream
16 pcs
S size

Wsalam...

with love...

Photobucket

post signature

Photobucket

January 22, 2010

..;Roses untuk semua:..

Photobucket

Salam

Entry nih khas buat semua...ada yang menghantar email minta saya tunjukkan cara2 hendak membuat roses menggunakan buttercream, saya masih memikirkan...bila June meninggalkan message di shoutmix saya, saya terpanggil untuk berkongsi dengan anda semua...kerana saya terfikir apa salahnya ilmu yang saya ada ini dikongsi, supaya apa yang saya pelajari lebih diberkati dan redhaiNya.. Tapi untuk mengadakan kelas..berikan saya masa kerana saya perlu lebih bersedia dari segi fizikal dan mental..keselesaan mereka yang ingin belajar dengan saya lebih penting, supaya apa yang mereka perolehi setimpal dengan apa yang akan mereka laburkan..

Jadi...mari kita layan gmbar dibawah ini...


Align Center
Roses menggunakan kon

1. Buatkan kudup tghnya...saya lebih selesa memulakan dari kiri ke kanan dan pusing kon mengikut jam..(ikut keselesaan tgn anda yer)

2. Lapisan kedua, buatkan 3 kelopak..pergerakan tangan seperti membuat huruf 'n'..

3. Lapisan ketiga, buatkan 5 kelopak..pergerakan tangan masih sama..

4. Lapisan keempat, buatkan 7 kelopak...masih pergerakan tangan seperti membuat huruf 'n'

5. Bersedia untuk memindahkan roses ini ke atas kek...



Roses tanpa kon

1. Buatkan kudup tghnya...saya lebih selesa terus membuat kudup (anda juga boleh menggunakan buttercream untuk membuat bentuk kon) dan memulakan dari kiri ke kanan dan pusing tapak (org panggil apa yer benda besi nih) juga mengikut jam..

2. Lapisan kedua, buatkan 3 kelopak..pergerakan tangan seperti membuat huruf 'n'..

3. Lapisan ketiga, buatkan 5 kelopak..pergerakan tangan masih sama..

4. Lapisan keempat, buatkan 7 kelopak...masih pergerakan tangan seperti membuat huruf 'n'

5. Gunakan gunting kecil untuk memindahkan roses yang telah siap ke atas kek...hati2 yer...

Selamat Mencuba...saya memohon maaf yer sekiranya penerangan yang diberikan kurang memuaskan..

Wsalam...

with love..

Photobucket

post signature

Photobucket

January 21, 2010

..:Roses Garden Theme:..

Photobucket

Salam..

Birthday Cuppies nih khas untuk Cikgu Khairul Nazirah...order dari Lina, my BFF (cewaaah)... Lina nih pun tokey kek...siap ada kedai lagi kat Langkawi...tapi jauh la pulak nak hantar ke Alor Setar nih..jadi Lina minta saya buatkan untuk kawannya...

Harap2 Lina puas hati...dan kawannya yg menerima pun puas hati yer...Thanks Lina..

Chocolate Moist Cupcakes
Topping with Buttercream
16 pcs
M size
Roses Garden Theme

Wsalam...

with love...

Photobucket

post signature

Photobucket

..:Happy 5th Anniversary-Sariah & Fahmi:..

Photobucket

Salam...

Kek nih order dari Sariah (opismate saya)..menyambut ulangtahun perkahwinan yang ke 5...Sariah minta saya lukis gmbar mereka empat beranak...hehehh, nak abadikan atas kek..

Happy 5th Anniversary to Sariah & Fahmi...happy2 selalu..tahun depan tambah lagi sorang yer..nnt bleh lukis 5 org pulak..hehhehe

Align CenterChocolate Moist Cake
Topping with Ganache + Buttercream
1 kg
7"

Wsalam...

with love...

Photobucket

post signature

Photobucket

..:My Lovely Biz:..

Daisypath Anniversary tickers
Related Posts with Thumbnails