..:My Calendar:..

" Bila mencari teman untuk mencapai kebahagiaan akhirat, perhatikan betul-betul urusan agamanya & bila mencari teman untuk keperluan dunia, maka perhatikanlah tentang kebaikan akhlaknya..."

" Selemah-lemah manusia adalah orang yang tidak boleh mencari sahabat dan orang yang lebih lemah dari itu adalah orang yang mensia-siakan sahabat yang dicari ... "

April 27, 2010

..:Baking & Deco Class:..

Photobucket




Salam...

Untuk pengetahuan semua pelanggan dan pengunjung blog ini..Cupcakes With Love akan mula mengadakan kelas mulai Mei 2010...sebarang pertanyaan anda boleh sms/call 012-4978120 atau email ke zurasyima@yahoo.com atau loverecipe@yahoo.com .





Kelas-kelas yang akan diadakan...

1. Cupcakes Decorating With Buttercream RM150-00

2. Cupcakes Decorating With Fondant RM250-00

3. Birthday Cake RM200-00

4. Fondant Cake RM300-00

5. Cheese Cake RM200-00


Wsalam...

With Love...

Photobucket


post signature

Photobucket

April 26, 2010

..:Teddy Bear Cake In The House:..

Photobucket

Salam...

Hari kedua bersama Kak Ina, mycuppycupcake... sgt asyik membuat teddy cake nih...best sgt2..meriah sungguh..bayangkan Kak Ina melayan 9 org pelajarnya...mmg meriah...apa yang boleh saya katakan..sgt berbaloi dengan wang yang telah dikeluarkan...tenkiuuu Kak Ina...

Teddy Bear Cake in the house...mari2..sapa nak order...:-)




Wsalam...
With Love...

Photobucket

post signature


Photobucket

..:My Pillow Cake:..

Photobucket

Salam...

Akhirnya...dapat juga saya menambah ilmu...membuat pillow cake...siapa lagi sifunya, kalau bukan Kak Ina dari mycuppycupcake...sangat happy dan teruja..kelas pillow cake nih juga bertambah meriah dengan ada nya Sifu Rani dan Najah...

Kami seperti kanak-kanak riang yang menguli fondant...hahhaha, jenuh la Kak Ina melayan kerenah kami...harap2 Kak Ina tak serik..hehehhe

Thank you so much Kak Ina, sabar mengajar, memberi pelbagai info dan tip dan tidak lokek dalam memberi ilmu...tqvm!!!!

Dan sekarang cupcakes with love bersedia mengambil tempahan pillow cake....:-)

Wsalam...

With Love...

Photobucket

post signature


Photobucket

..:Aqil's Birthday:..

Photobucket

Salam...

Kek dan kupkek nih order dari Noraini, Perlis...dalam kesibukan saya menimba ilmu baking nih...sempat juga lah saya menunaikan permintaan Noraini...heheh...

Terima Kasih...semoga menepati seperti yang Noraini minta yer...

Chocolate Moist Cake
Topping With Buttercream + Edible Image
1 kg
7'

Vanilla + Oreo Cupcakes
Topping With Buttercream
16 pcs
S size

Wsalam...

With Love...

Photobucket

post signature


Photobucket

April 25, 2010

..:Happy Birthday Wirda:..

Photobucket

Salam...

Melihat cuppies nih...membuatkan saya rasa macam2..aduih!! nasib baik yang order nih BFF saya, Lina...kalau tidak mau kena hingaq...bayangkan pukul 9.30 pagi..saya berada di tempat kerja, tetiba Lina call "Weh!! Dah hantaq kek kat kawan kami"...melopong saya...mcm mana boleh silap enter diary...apa lagi... "Lina, kami hantaq mlm boleh dak?"...Nasib2...apa lagi tgh hari ja..balik umah bakaq cupcake...balik petang terus deco...Alhamdullilah sampai jugak cuppies nih ke tangan besday girl...hehehhe

Thanks Lina...jgn serik order lagi tau...hehhehe

Chocolate Moist Cupcakes
Topping With Buttercream
16 pcs
S size

Wsalam...
With Love...

Photobucket

post signature


Photobucket

..:With Love On Your Birthday:..

Photobucket


Salam...

Yang nih pulak order dari bos Cikgu Ida...Kak Ti, Kak Ti order kek nih khas buat hubby tersayang...surprise!!! Biasa lah..kerja2 nak surprise nih mmg suka...org yg terima tu mesti terkejut dan tersenyum2 kan...dah pasti rasa diri diingati dan dihargai...

Terima kasih yer Kak Ti...


Carrot Walnut Cake
Topping With Cream Cheese +
Buttercream + Edible Image
1 kg
7'

Wsalam...

With Love...


Photobucket

post signature


Photobucket

..:Mereka yang dirai:..

Photobucket


Salam...

Kek besday order dari Ida untuk pelajar2 Pendidikan Khas sekolahnya yang menyambut besday dari bulan Januari hingga April...seronok dengar Ida bercerita mengenai aktiviti pelajar2 nih..seminggu sekali mesti ada aktiviti luar...supaya mereka tidak jemu berada di dalam kelas...
Terima kasih Ida kerana sudi order kek nih untuk pelajar2 nih...tergerak hati nih nak memberi sesuatu kepada pelajar2 nih...tungguuuu yer cikgu Ida...:-)

Carrot Walnut Cake
Topping with Cream Cheese + Buttercream
+ Edible Image
1.5++kg
8 x 8

Wasalam...

With Love...

Photobucket


post signature

Photobucket

April 19, 2010

..:Cuppies Hantaran + Carrot Walnut Cake:..

Photobucket

Salam...

Antara cuppies yang memang menjadi favourite saya...sangat suka dengan warna2 ini... gabungan pink, hijau dan purple...suka..suka..suka, terima kasih Syida kerana memberi kepercayaan kepada saya membuat cuppies nih...

Syida order cuppies nih untuk kawannya yang akan melangsungkan perkahwinan..tqvm Syida!!!

Selamat Pengantin Baru buat Azizah & Jamil...

Chocolate Moist Cupcakes
Topping With Fondant + Gumpaste
16 pcs
M size


Syida juga sempat menyelit ordernya...minta saya buatkan Carrot Walnut Cake untuk makan2 dengan family...thanks..

Carrot Walnut Cake
Topping With Cream Cheese
6'
0.80kg

Wsalam...

With Love..

Photobucket

post signature
Photobucket

..:My Lovely Biz:..

Daisypath Anniversary tickers
Related Posts with Thumbnails